ANNEKE VAN DER GEEST

Ik ben Anneke van der Geest en woon in Wervershoof. Na 9 jaar fractievoorzitterschap voor PW in die gemeente, bestaande uit Onderdijk, Wervershoof en Zwaagdijk- Oost, ben ik na de fusie doorgegaan als fractievoorzitter van PW 2010 in de raad van de gemeente Medemblik. Ik ben nu commissielid voor MORGEN!, een partij, die vooruitstrevend, sociaal, duurzaam en toekomstgericht is. Een partij die er voor iedereen is, want iedereen telt mee en iedereen moet op een gelijkwaardige manier kunnen deelnemen aan de samenleving.

Ik ben positief kritisch en vasthoudend. Ik beoordeel raadsbesluiten op de gevolgen, die deze hebben voor het leven en werken van onze inwoners, gemeentebreed, zowel op de korte als lange termijn. Door mijn ervaring opgedaan in de gemeente Wervershoof, ben ik gewend rekening te houden met de belangen van inwoners in meerdere kernen. Ik houd niet van politieke spelletjes en achterkamertjes, maar van een open, eerlijke, integere en duidelijke politiek.

Ik kom daadwerkelijk in actie voor mensen van jong tot en met oud; steek mijn nek uit, als iets te lang duurt of als er sprake is van ( sociaal) onrecht. Inmiddels heb ik, na bijna 20 jaar ervaring als voorzitter van een kleine fractie, een schat aan ervaring opgedaan. Je zou me een allround raadslid kunnen noemen. Ik ben breed inzetbaar en praktisch ingesteld. Ook ben ik jaren, tot de zomer van 2019, actief geweest in het onderwijs: bestuurlijk op landelijk, regionaal en lokaal niveau, en als docente in het voortgezet- en basisonderwijs. Dit plus het vrijwilligerswerk, dat ik op verschillende andere gebieden heb gedaan, komt me van pas in de gemeentepolitiek. Ik wil me de komende jaren, net als de jaren ervoor met name richten op:
– een eerlijke verdeling van welvaart en welzijn,
– de zorg en jeugdzorg, jongeren- en ouderenbeleid, een inclusieve samenleving,
– ( passend) onderwijs en maatschappelijk werk,
– eerlijke, duidelijke, toegankelijke en voor iedereen te begrijpen informatie van de gemeente naar de inwoners,
– kunst en cultuur: bibliotheken en uitleenpunten, muziekonderwijs en andere culturele activiteiten,
– een goed werkend ambtenarenapparaat,
– voldoende woningen en voorzieningen in de kernen, ook de kleinere,
– een financieel gezonde organisatie.

Het belastinggeld moet zorgvuldig worden besteed, ook in de ( jeugd) zorg, geen belastinggeld naar zorgcowboys.

Scroll naar boven