TRISTAN OOSTROM

Ik ben Tristan Oostrom, ik ben geboren in 1996 in Hoorn maar woon al mijn hele leven in Oostwoud. Ik heb vorig jaar mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond en ben nu begonnen aan een pre-master Political Science aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Ik heb mij de laatste twee jaar ingezet voor vluchtelingen door stages te lopen bij VluchtelingenWerk West-Friesland en Stichting Nidos Alkmaar. Bij Stichting Nidos werkte ik als jeugdbeschermer met jonge vluchtelingen van onder de 18 die hier zonder ouders na toe zijn gekomen. Ik ben bestuurslid voor de SP in West-Friesland, Coordinator voor de SP in de gemeente Medemblik en ik heb mij deze winter in Medemblik aangesloten bij MORGEN!.

Voor mij is actief zijn in de politiek een kans om naast mensen te staan en de problemen in de maatschappij aan te pakken. Door samen met de mensen in de buurt samen te werken kunnen wij de maatschappij naar mijn idee positief veranderen en ervoor zorgen dat onrecht aangepakt kan worden. Solidariteit en radicale gelijkwaardigheid voor iedereen zijn voor mij belangrijke onderdelen voor het bereiken van een betere maatschappij. Ik wil samen met mijn collega’s van MORGEN! een luide stem zijn binnen de gemeente voor sociale onderwerpen en ik hoop daarmee te kunnen strijden voor beleid in de gemeente dat voor iedereen werkt.

Expertises/interesses: Vluchtelingen/Asielbeleid, Hoger Onderwijs, Maatschappelijk Werk, Jeugd, LGBTQIA+ rechten en Gelijkwaardigheid.

Scroll naar boven