Uitreiking cheque aan Team Sportservice Westfriesland

MEDEMBLIK – Fractievoorzitter Tom Beuker en bestuurslid Ineke Neefjes van MORGEN! gingen vrijdag 12 januari naar Team Sportservice Westfriesland in Nibbixwoud om daar de cheque te overhandigen met de gehele opbrengst van de Nieuwjaarsduik. 

MORGEN! dankt duikers en sponsors

De Nieuwjaarsduik was op 1 januari afgelast, maar MORGEN! stond met koek en zopie op de Vooroever om de gesponsorde producten te verkopen aan voorbijgangers. “We wilden onze sponsors en goede doel niet teleurstellen”, zegt Tom Beuker. “Mensen die kwamen voor de Nieuwjaarsduik wilden evengoed op eigen risico een duik nemen en een bedrag doneren aan ons goede doel, namelijk beweegtassen voor mensen in zorginstellingen, dat hoeft niet alleen een verzorgingshuis te zijn, maar kan ook een zorgboerderij of wat anders zijn. De opbrengst is in totaal 1.000 euro. Dat bedrag wordt binnenkort overgemaakt naar Team Sportservice Westfriesland. Samen met Nicolette Bijlsma gaan we kijken waar de beweegtassen het beste tot hun recht komen.”

Laagdrempelig blijven bewegen

“Het is belangrijk dat mensen blijven bewegen”, laat Nicolette weten. “Preventie is beter en scheelt veel ziektekosten. Daarom zetten wij onze beweegtassen in, aangepast op de locatie waar die worden geleverd. Daarbij geven wij een training, zodat de mensen samen op een leuke en gezellige manier blijven bewegen.”

Als de beweegtassen worden uitgedeeld, worden de foto’s gedeeld op www.morgeninmedemblik.nl en Facebookpagina.

Scroll naar boven