De circulaire flexwoningen van stichting Clean2Anywhere krijgen eindelijk een plek: woningcorporatie Het Grootslag laat vrijdag de eerste van 28 huisjes plaatsen op grond aan de Kleingouw in Andijk.

Eerste sleutel(s)

Clean2Anywhere heeft de duurzame en circulaire huisjes grotendeels van hergebruikt materiaal gemaakt. Ze zijn bijna energieneutraal en gebouwd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Woningzoekenden met een één- of tweepersoonshuishouden die staan ingeschreven bij Woningstichting Het Grootslag, kunnen reageren. Verwacht wordt dat de eerste bewoners na de zomervakantie hun sleutel krijgen. Het plan omvat voldoende parkeerplaatsen, fietsbergingen en privacy in de vorm van groenafscheidingen, aldus de gemeente.

’Blij’

„Ik ben blij dat het alsnog lukt om de woningen van Clean2Anywhere te gebruiken op deze locatie”, zegt wethouder Jeroen Broeders. „De woningnood in de gemeente Medemblik is hoog en deze woningen én locatie zijn beschikbaar. Met deze ontwikkeling kunnen we tientallen woningzoekenden uit de brand helpen.”

Bij Woningstichting Het Grootslag ook blijdschap: „We zijn erg blij dat we de woonunits mogen gaan plaatsen. De vraag naar woningen is groot, maar de bouw van nieuwe woningen stagneert in onze regio. Daarom hebben we gekeken naar andere manieren om woningen te realiseren. Het tijdelijk plaatsen van deze circulaire woonunits aan de Kleingouw in Andijk is hier een mooi voorbeeld van”, reageert vastgoedmanager Mark Laan. „Zo kunnen we toch weer 28 woningen beschikbaar stellen en de woningzoekenden blij maken met een woning.”

 

Scroll naar boven