De Nieuwjaarsduik is al enige tijd achter de rug, maar MORGEN! is nog volop bezig, samen met Team Sportservice West-Friesland, om de opbrengst daarvan goed te besteden. Inmiddels zijn er drie beweegtassen uitgedeeld en er zijn nog zeven instellingen die op de rol staan.
De eerste beweegtas werd op 31 mei door fractievoorzitter van MORGEN! Tom Beuker en Nicolette Bijlsma van Team Sportservice West-Friesland uitgereikt aan zorg medewerker Eline van Sweelinckhof in Wognum.
Door middel van deze beweegtas kunnen de bewoners op een laagdrempelige manier samen bewegen.
Tom Beuker: “In beweging blijven is heel belangrijk. Sommige ouderen hebben de capaciteit niet meer om te blijven sporten. Dan is een beweegtas de ideale oplossing om samen, op een sociale en gezellige manier, te blijven bewegen.
De beweegtas die we uitdeelden is aangepast aan de wensen van de bewoners van de woonzorglocatie”.
Raadslid van MORGEN! Siem Zeilemaker ging woensdag 12 juni naar verpleeghuis Wilgenhof in Wervershoof. Zorgmedewerkers Miranda Hoek en Miranda Brandsen namen de beweegtas van Nicolette en Siem in ontvangst.
Team Sportservice West-Friesland maakt nog een afspraak om terug te komen, om te laten zien welke oefeningen er allemaal met de inhoud van de beweegtas gedaan kunnen worden.
Miranda Hoek: “We zijn heel blij met de beweegtas en het initiatief van MORGEN! Blijven bewegen is belangrijk en dat vindt deze partij ook. Misschien doen jullie mee als Team Sportservice uitleg geeft?”, kijkend naar Siem. “Dat is een goed idee, dat lijkt me heel leuk”, zegt Siem.
Daarna was het de beurt aan Leviaan in Andijk. In deze kleinschalige woonvorm krijgen mensen met psychische problematieken coaching en ondersteuning in hun leven. Begeleidster Rosanne Duijn was speciaal op haar vrije dag naar Leviaan gekomen om de beweegtas in ontvangst te nemen. “We zijn zo blij met de beweegtas, zo kunnen onze bewoners op een laagdrempelige manier blijven bewegen en samen hier in Leviaan. Dat is voor hen zo fijn.” Samen met Jeanette van Dijk werden een aantal bewoners opgetrommeld om gezamenlijk op de foto te gaan. “Een mooi moment”, zegt Siem, “zo weet je dat de opbrengst van de Nieuwjaarsduik een goede bestemming, in dit geval bestemmingen, krijgt.
Drie beweegtassen uitgereikt en nog zeven te gaan. Team Sportservice West-Friesland en MORGEN! streven naar een gezonde gemeente waarin iedereen kan meedoen aan een sport of blijft bewegen. Uitdelen van de beweegtassen is een mooi onderdeel in dat streven.
Scroll naar boven