Bert de Jong, raadslid van MORGEN! overhandigde, samen met Nicolette Bijlsma van Team Sportservice West-Friesland, op 25 juni een beweegtas uit aan Piet Dogge en Hans Berlinger en bewoners van Omringlocatie Valbrug in Medemblik.

Hans Berlinger, voorzitter van de activiteitencommissie, en Piet Dogge, de vrijwilliger die sinds een aantal jaren elke twee weken met een groep bewoners van Valbrug bewegingsactiviteiten organiseert, namen de beweegtas na het gebruikelijke bewegingsuurtje dankbaar in ontvangst. Ook de aanwezige bewoners bewonderden de gevarieerde inhoud van de beweegtas en konden het niet laten om even te oefenen. Bert: “Hun reacties waren hartverwarmend en de beweegtas vonden zij een fantastische en gevarieerde aanvulling op hun tweewekelijks bewegingsaanbod. Alle aanwezigen onderstreepten het belang van bewegen en kijken uit na de eerste bewegingsles met de nieuwe spullen”. 

Na een inwerktraining door een medewerker van Team Sportservice West-Friesland verheugt Piet Dogge zich er al op om ermee aan de slag te gaan en nodigde daarbij ook Bert de Jong uit.

Raadslid Cees Neefjes ging vrijdag 28 juni naar de Familietuin in Zwaagdijk-Oost. De Familietuin biedt kleinschalige groene dagbesteding voor mensen met een zorgvraag. Een zinvolle daginvulling voor mensen met dementie, mensen met een verstandelijke beperking of mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Elke dag staat in het teken van buiten bezig zijn. Ook Nicolette Bijlsma was aanwezig om de inhoud van te tas te laten zien. Samen reikten ze de beweegtas uit aan Bette van Diepen en een aantal cliënten van de Familietuin. “Het was onttzettend leuk”, zegt Cees Neefjes, “we hebben samen nog even gesport, uitgetest wat we allemaal met de attributen konden doen. Later geeft Team Sportservice West-Friesland nog een training hoe alle spullen goed benut kunnen worden.”

MORGEN! heeft ondertussen vijf beweegtassen uitgereikt aan zorginstellingen in de gemeente Medemblik. Maar de koek is nog niet op, er zijn er nog een aantal te gaan. MORGEN! en Team Sportservice West-Friesland houden u op de hoogte.

Scroll naar boven