Vóór de discussie over het langer blijven van het COA van start kwam, had Ineke Neefjes van de partij MORGEN! al contact en overleg of de partij een spellenmiddag voor kinderen van het COA mocht organiseren. Zaterdagmiddag 13 april kwamen vrijwilligers van MORGEN! met het spelmateriaal aan en werden ze verwelkomd door een grote groep blije kinderen.

Enthousiast hielpen die eerst met het klaarzetten van de negen kleurige houten spellen, die gesponsord waren door Kleurrijke Spellen van Marjo Blokker uit Andijk. Ook waren er nog enkele andere behendigheidspellen. Rond de dertig kinderen waren er lekker aan het spelen, rollen, werpen, mikken, hengelen en met reactiespelen bezig onder begeleiding van vrijwilligers en enkele ouders van het COA. Sommige oudere kinderen deden de meeste spelonderdelen zelf in een groepje en vroegen af en toe om uitleg aan de begeleiding die daar aanwezig was.

Er werd veel gelachen, rondgekeken en afgekeken wat bij een spel de beste tactiek was. Het zonnetje liet zich die zaterdag veelvuldig zien en droeg ertoe bij dat het een fantastische middag werd. Na een poosje bezig te zijn met de spellen, vonden de limonade en cake ook gretig aftrek.

Na het spellencircuit konden de kinderen bellen blazen. De bellenblaasspullen en een parachute waren door het MORGEN!-lid Martine Meester uit Abbekerk beschikbaar gesteld. De bellenblaas-zwaarden, met grotere bellen en vijf-bellen tegelijk waren het meest gewild. De kinderen hoefden niet eens veel te blazen, de harde wind deed het meeste werk. De vrijwilligers liepen af en aan om de bellenblaasflesjes bij te vullen.

Als laatste onderdeel was er de parachute. Onder begeleiding, werd deze door de grote groep omhoog getild, zodat er steeds enkele kinderen onderdoor konden lopen. Dat gaf hen allemaal veel plezier en velen konden hun energie kwijt in het rennen. Zoals beloofd kwamen aan het eind van de middag de prijsjes in de vorm van allerlei speelgoed, waaruit de kinderen één voor één in willekeurige volgorde wat mochten uitzoeken. We zagen deze middag veel blije gezichten en kregen veel bedankjes toen de spelmiddag afgelopen was.

Op de foto’s ziet u ze bezig, maar uit respect voor de privacy zijn kinderen zoveel mogelijk ‘niet herkenbaar’ op de foto gezet. Wethouder Jeroen Broeders kwam per ongeluk ook steeds ‘bijna niet herkenbaar’ op de foto, omdat hij dan weer gebukt staat om een kind te helpen of later weer om een bal of blik op te rapen. De foto’s ziet u op de site of facebookpagina van MORGEN! Ook de leden van de partij en vrijwilligers hebben veel lol gehad, alleen al om aanwezig te zijn en zoveel blije reacties van de kinderen, ouders en mensen van het COA te zien.

Scroll naar boven